LSD אסיד, או בשמו המלא חומצה ליסרגית דיאתילאמידית, הוא כימיקל סינתטי, העשוי מחומר המצוי בארגוט – פטרייה הצומחת על שיבולי שיפון. LSD שייך לקבוצת סמים המכונה פסיכדליים. כאשר נוטלים מנות קטנות, הסם עשוי לגרום לשינויים קלים בתפיסה, במצב הרוח ובמחשבה. מינונים גדולים יותר עלולים לגרום להזיות חזותיות ועיוותים בתפיסת המרחב והזמן.

בולים של אסיד

במצבו הטהור, אסיד LSD הוא חומר גבישי לבן וחסר ריח. הוא כל כך חזק עד שמינון יעיל של חומר טהור הוא כל כך קטן, שהוא כמעט בלתי נראה. לכן, בדרך כלל מדללים אותו עם חומרים אחרים. הצורה הנפוצה ביותר היא טיפות של תמיסת LSD מיובשות על גבי דפי ג'לטין, נייר סופג (בולים בשפת הרחוב) או קוביות סוכר.

שמות אחרים

אסיד, טריפים, בולים, לוסי.

היסטוריה

אלברט הופמן, שעבד במחלקה הפרמצבטית-כימית של מעבדות סנדוז בשווייץ, סינתז LSD לראשונה ב-16 בנובמבר 1938. הכוונה העיקרית של הסינתזה הייתה להשיג חומר ממריץ לנשימה ולמחזור הדם (חומר אנלפטי). הממצא הונח בצד לחמש שנים, עד 16 באפריל 1943, אז החליט הופמן להעיף בו מבט נוסף. תוך כדי סינתזה מחדש של LSD, הוא ספג בטעות כמות קטנה דרך העור וגילה את ההשפעות החזקות של החומר. הוא תיאר את מה שהרגיש כשינויים פתאומיים ואינטנסיביים בתפיסה, חרדה והזיות, ולבסוף תחושת רווחה והנאה.

השפעה

טריפ LSD עשוי להימשך בין 4 ל-12 שעות. מצב זה משתנה בהתאם לכמות ו/או איכות החומר. ההשפעות כוללות:

·         תחושת רגיעה מוגברת ואופוריה

·         הפרעות שמע וראייה

·         בלבול ובעיות ריכוז

·         דופק מוגבר או לא סדיר

·         יתר לחץ דם והאצת נשימה

·         הזעה וצמרמורת

·         הקאה

·         חוסר תחושה

חומרים פסיכדליים משנים את התפיסה והאופן שבו אנו חווים את העולם. קשה מאוד לחזות את ההשפעה שתהיה ל- LSD על כל אדם נתון. המצב הנפשי משחק תפקיד חשוב בחוויית המשתמש. טריפ רע יכול להיות חוויה מפחידה ולא נעימה. מצב כזה כולל אשליות, פרנויה, חרדה והזיות כה אינטנסיביות עד שאדם הופך בלתי יציב - לא מעוף על שטיח הקסמים שקיוויתם לו.

השפעות ארוכות טווח

שימוש קבוע ב-LSD עלול לגרום בסופו של דבר לתלות פסיכולוגית, לבעיות כלכליות וחברתיות.

אינטראקציה

ההשפעה של LSD בשילוב עם חומרים אחרים כולל תרופות ללא מרשם או תרופות מרשם אינה ניתנת לחיזוי ומסוכנת. להלן כמה מהאינטראקציות הידועות בין חומצה ליסרגית לתרופות אחרות כולל תרופות מרשם:

·         LSD + אמפטמין או אקסטזי עשוי להגביר את הסיכוי לטריפ רע ויכולים גם להוביל לפאניקה.

·         LSD + אלכוהול עלולים להגביר את הפוטנציאל לבחילות והקאות.

שימוש טיפולי

לאורך שנות ה-50, התקשורת המרכזית דיווחה על מחקרים בנושא LSD והשימוש הגובר בו בפסיכיאטריה, וסטודנטים לתואר ראשון בפסיכולוגיה שלקחו LSD כחלק ממהלך הלימודים תיארו את השפעות החומר. מגזין טיים פרסם שישה דיווחים חיוביים על LSD בין השנים 1954 ו-1959.

ה- LSD נתפס במקור כפסיכוטו-מימטי המסוגל לגרום לפסיכוזה. עד אמצע שנות ה-50, מחקר על LSD נערך במרכזים רפואיים גדולים בארה"ב, בהם חוקרים השתמשו ב- LSD כאמצעי לשכפול זמני של ההשפעות של מחלות נפש.

מחקר משנת 2014 הציג ראיות לכך של- LSD עשויים להיות יתרונות טיפוליים בטיפול בחרדה הקשורה למחלות מסכנות חיים. ריק דובלין, חוקר סמים אמריקאי, תיאר את המחקר כ"הוכחת היתכנות" שהוא קיווה ש"תוציא את החומרים הללו מהתבנית של תרבות הנגד ותחזיר אותם למעבדה כחלק מרנסנס פסיכדלי".

מעמד חוקי

אמנת האומות המאוחדות בנושא חומרים פסיכוטרופיים (שאומצה ב-1971) מחייבת את הצדדים החותמים לאסור על LSD. לפיכך, LSD איינו חוקי בכל המדינות שהיו צד לאמנה, כולל ארצות הברית, אוסטרליה, ניו זילנד ורוב אירופה. עם זאת, האכיפה של חוקים אלה משתנה ממדינה למדינה. מחקר רפואי ומדעי עם LSD בבני אדם מותר על פי אמנת האו"ם משנת 1971.

מיתוסים

אסיד LSD מסוכן מאד עבורכם ועבור החברה

על פי מחקר משנת 2010 שניסה לכמת את הנזק החברתי שנגרם מכל סם פסיכואקטיבי נפוץ בבריטניה, בהשוואה לסמים נפוצים הרבה יותר כמו אלכוהול, הרואין, קוקאין ואפילו קנאביס, LSD אינו מזיק, לא למשתמש ולא לסובבים. החוקר הראשי של המחקר, דיוויד נוט, פוטר ב-2009 מתפקידו כיועץ בכיר בבריטניה בשל מאמציו לקידום רפורמה בחוקי הסמים.

על פי המחקר סביר להניח שלמישהו ששותה באופן קבוע יש סיכוי גבוה יותר להיפגע בתאונה מאשר משתמש LSD מזדמן שדואג להיות במקום מתאים.

אסיד LSD גורם לפלאשבקים אינטנסיביים שנים מאוחר יותר

סוגי הפלאשבקים שהפכו פופולריים בגלל תעמולה של מדיניות המלחמה בסמים לא באמת מתרחשים בפועל, ואלו שכן הם בדרך כלל קצרים ומתונים. מיעוט קטן של משתמשים, לעומת זאת, עלול לחוות הפרעה מתמשכת של הזיות, המתבטאת בעיוותים אורקוליים ותחושתיים כמו צבעים מהבהבים, אשליות חזותיות וחזיונות יחד עם תופעות אחרות זמן רב לאחר שה- LSD יצא מן הגוף.

אסיד LSD יגרום לכם להשתגע

אין כל עדות לפגיעה נפשית  כלשהי לאחר השימוש ב- LSD. על פי הפסיכולוג צ'ארלס גרוב מאוניברסיטת קליפורניה, רק במקרים בודדים נראו תסמינים של HPPD (הפרעת תפיסה מתמשכת).

לאסיד LSD יגרום לכם להשתגע  אין יתרונות רפואיים כלשהם

תרופות פסיכדליות עשויות לסייע לחולים סופניים להשלים עם התמותה שלהם ולמנוע מהם סבל רב הנובע מחרדת המוות. במחקר שנערך בשווייץ, ניתנו מינונים שונים של LSD ל-  12 חולים סופניים כתוספת לטיפול פסיכותרפיה. מצבם של שמונה החולים שקיבלו מינונים גדולים יותר של התרופה השתפר משמעותית, בעוד שמצבם של ארבעת האחרים החמיר.

מה זה LSD?

LSD (דיאטילמיד חומצה ליזרית) היא תרופה פסיכואקטיבית רבת עוצמה הידועה ביכולתה לייצר מצבי הכרה משתנים והזיות חיות. זהו חומר סינטטי המיוצר בתהליך כימי ואינו נמצא באופן טבעי בסביבה. LSD נלקח בדרך כלל דרך הפה, בדרך כלל על ידי בליעת פיסת נייר קטנה או קפסולה שהוספגה בתרופה.LSD ידוע ביכולתו לייצר שינויים עמוקים בתודעה, כולל שינויים בתפיסות וברגשות, הגברת המודעות ותחושת רוחניות מוגברת. זה יכול גם לגרום להזיות חזותיות ושמיעתיות ויכול לשנות את תחושת הזמן והמרחב של המשתמש. ההשפעות של LSD הן מאוד בלתי צפויות ויכולות להשתנות מאוד מאדם לאדם.LSD מסווג כחומר מבוקר ב-Schedule I בארצות הברית, מה שאומר שיש לו פוטנציאל גבוה להתעללות והוא אינו מקובל כיום לשימוש רפואי. זה לא חוקי לייצר, להחזיק או להפיץ LSD בארצות הברית.

כיצד LSD משפיע על המוח?

LSD (דיאטילמיד חומצה ליזרית) היא תרופה פסיכואקטיבית רבת עוצמה הידועה ביכולתה לייצר מצבי הכרה משתנים והזיות חיות. זה פועל על ידי שיבוש התפקוד התקין של הנוירוטרנסמיטר סרוטונין במוח. לסרוטונין תפקיד בתפקודים שונים, כולל מצב רוח, חרדה ותפיסה, ו-LSD פועל על קולטני סרוטונין במוח, מה שמוביל לשינויים במצב הרוח, בתפיסה ובקוגניציה.LSD יכול להשפיע גם על מערכות נוירוטרנסמיטורים אחרות במוח, כולל דופמין, נוראדרנלין וגלוטמט. נהוג לחשוב שהוא מפריע לתפקוד התקין של הנוירוטרנסמיטורים הללו, מה שמוביל לשינויים במצב הרוח, בתפיסה ובקוגניציה הקשורים לשימוש ב-LSD.המנגנונים המדויקים שבהם ה-LSD מייצר את השפעותיו אינם מובנים במלואם, ויש צורך במחקר נוסף כדי להבין באופן מלא כיצד הוא פועל במוח. ההשפעות של LSD הן מאוד בלתי צפויות ויכולות להשתנות מאוד מאדם לאדם. הוא אינו מאושר לשימוש רפואי ויש לו פוטנציאל גבוה להתעללות ותלות.

מתי השתמשו ב-LSD כתרופה?

LSD (דיאתילמיד חומצה ליזרית) סונתז לראשונה בשנת 1938 על ידי כימאי שוויצרי בשם אלברט הופמן. הופמן גילה בתחילה את ההשפעות הפסיכואקטיביות של LSD תוך כדי עבודה על סדרה של תרכובות שהופקו מחומצה ליסרגית, כימיקל טבעי המצוי בסוג של פטרייה שגדלה על דגנים.לאחר שגילה את ההשפעות הפסיכואקטיביות של ה-LSD, הופמן המשיך לעבוד על התרופה וערך מחקר נוסף על השפעותיה. בשנות ה-50 החלו להשתמש ב-LSD בניסוי על ידי פסיכיאטרים וחוקרים אחרים ככלי לחקר טבע הנפש האנושית וכטיפול במצבי בריאות נפשיים שונים, לרבות אלכוהוליזם וסכיזופרניה.בשנות ה-60, ה-LSD הפך פופולרי כסם פנאי ושימש על ידי צעירים רבים כאמצעי להשגת מצבי תודעה משתנים ולפוטנציאל שלו לעורר חוויות רוחניות. בתקופה זו התפרסם ה-LSD והשימוש בו הפך נפוץ יותר.כיום, ה-LSD מסווג כחומר נשלט ב-Schedule I בארצות הברית, מה שאומר שיש לו פוטנציאל גבוה להתעללות והוא אינו מקובל כיום לשימוש רפואי. זה לא חוקי לייצר, להחזיק או להפיץ LSD בארצות הברית.

×

ברוכים הבאים למאגר זני הקנאביס (Strains List)

אתה בן 18 לפחות?

על ידי גישה לאתר זה, אתה מקבל את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.