פטריות קסם לא רק לבישול

כיום ידועים 14,000 מינים שונים של פטריות בעולם, כאשר כ- 200 סוגים הם פטריות המכילות פסילוסיבין, המרכיב הפסיכואקטיבי העיקרי במה שנקרא לעתים קרובות "פטריות קסם". לפניכם הזנים הפופולריים ביותר.

"פטריות קסם" הן פטריות המכילות חומר מעורר הזיה – בדרך כלל פסילוסיבין ופסילוסין. נטילת פטריות קסם עלולה לגרום לחוויה שבה רואים, שומעים או מרגישים דברים שאינם קיימים. החוויה עשויה להיות מלווה בחרדה, פחד, בחילות, עוויתות שרירים, עלייה בדופק ובלחץ הדם. במקרים מסוימים, צריכה של פטריות קסם עלולה להוביל ל"טריפ רע" או "פלאשבקים". הגידול, המכירה וההחזקה של פטריות קסם אינם חוקיים ברוב מדינות העולם.

קיים עניין הולך וגובר ביתרונות הטיפוליים של פטריות קסם ושל פסילוסיבין, בעיקר אצל הסובלים מפוסט טראומה. אך למרות שניסויים קליניים עם פסילוסיבין הראו תוצאות מבטיחות, בשלב זה, לא קיימים בשוק מוצרים טיפוליים בעלי אישור רשמי המכילים פסילוסיבין.

פטריות קסם נמצאות בשימוש כבר אלפי שנים. קיימים מעל 200 מינים שונים של פטריות קסם. מכיוון שמינים רבים נראים זהים, קשה להבדיל ביניהם. יש שטועים וצורכים פטריות רעילות, במחשה שאלו הן פטריות קסם.

כחומרים פסיכואקטיבים, פסילוסיבין ופסילוסין (החומרים הפעילים בפטריות הקסם) מוגדרים כבלתי חוקיים ברוב מדינות העולם תחת אמנות הסמים של האומות המאוחדות. פסילוסיבין ופסילוסין נחשבים סמים מעוררי הזיות הגורמים להשפעות דומות ל- LSD. מי שנוטל פטריות קסם חווה הזיות ושינוי במצב התודעה. ההשפעות מופיעות תוך 15-45 דקות ובדרך כלל נמשכות ארבע עד שש שעות.

ההשפעות של פטריות קסם יכולות להשתנות מאדם לאדם. בנוסף, העוצמה עשויה להיות שונה מאד בין פטריה אחת לשניה. בפטריה אחת עשויים להיות ריכוזים שונים של החומרים הפעילים בהשוואה לאחרת, ולכן ההשפעות של כל פטריה תלויות בסוג הפטרייה, היכן גדלה ובאילו תנאים.

פטריות קסם מגיעות בדרך כלל שלמות ומיובשות או טחונות לאבקה. ניתן לצרוך אותן נאות או מבושלות, וניתן לטחון אותן לאבקה ולערבב במשקה, להכניס לקפסולות או להסניף.

מבין המבחר הרחב של סוגי הפטריות, אשר גדלות באופן טבעי ברחבי העולם, להלן הסוגים הפופולריים ביותר:

פינק באפלו – Pink Buffalo

פינק באפלו הוא זן של Psilocybe cubensis שהתגלה במקור בתאילנד. על פי הסיפור, מי שמצא את הפטריה, נתן לה את שמה והפך אותה לפופולרית ברחבי העולם, גילה אותה בשדה מרעה של תאו (באפלו) ורוד (כן, יש חיה כזו). הזן נחשב בין החזקים יותר, כפי שניתן להבחין מהצבע הכחול הכהה הנראה כאשר חותכים את הגבעול. הכובע של הפטריה הזו מעט כהה והיא נחשבת קלה לגידול.

ההשפעות של פינק באפלו לא שונות באופן כללי מאלה של Psilocybe cubensis. הן גורמות לשינויים במצב הרוח, בדפוסי המחשבה ובתפיסה, ואלו מלווים גם בסימפטומים גופניים. את החוויה ניתן לתאר כאופוריה עם תובנות והזיות חזותיות מעניינות (לפחות במינונים גבוהים), אבל המחשבות והמצב הנפשי של לפני הנטילה יהיו בעלי השפעה מכרעת על אופי החוויה כאשר מצב שלילי עלול לגרום לפחדים, מחשבות וחזיונות מטרידים. ייתכנו גם תופעות לוואי פיזיות כגון בחילות, הקאות, קואורדינציה לקויה ואף תופעות חמורות יותר. ועדיין, פטריות פסילוסיבין הן דרך בטוחה יחסית להגיע למצב של שינוי תודעה, בתנאי שמקפידים על כללי הבטיחות.

סטארגייזר - Stargazer (הצופה בכוכבים)

סטארגייזר היא פטריה מזן פסילוסיבה קובנסיס אשר התגלה במקור ליד חורבות אינקה עתיקות בהרי האנדים. הזן Stargazer הוא אחד מזני הקובנסיס המוכרים ביותר בכל הזמנים. נכתב עליו במקורות חשובים רבים, כולל בספרו של פול סטמטס משנת 1970, The Mushroom Cultivar. מאצ'ו פיצ'ו היה מאז ומתמיד מקום מסתורי ונחשב לאחד הרוחניים ביותר בעולם. השמאנים וילידי האזור עדיין משתמשים בפטריה כחלק מטקסים רוחניים. שם נוסף שלה הוא Inca Stargazer, בשל המיקום בו התגלתה. מאפיינים חשובים שלה הם שהיא גדלה בקלות ובשפע ובעלת סגולות נוגדות זיהום.

אלבינו גולדי - Albino Goldies

Albino Goldies הוא זן שנוצר על ידי הכלאה של שני זנים פופולריים אחרים - Golden Teachers ו-Albino A+. התוצאה היא פטריה יפיפייה שמציגה את מיטב הגנטיקה של הוריה הן במראה שלה והן בחוויה שהיא משרה. בהשוואה לזני קובנסיס אחרים, מדובר בפטרייה גדולה עם גבעול ארוך וכובע זהוב. היא נחשבת טובה במיוחד עבור מגדלים מתחילים מכיוון שהיא צומחת בשפע. Albino Goldies היא בעלת עוצמה חזקה וייחודית המשלבת את הטריפ החלק, ומעורר המחשבות של Golden Teachers עם העוצמה החזקה עוד יותר של Albino A+, מה שיוצר היי שמגיע מהר וחוויה גופנית ונפשית עמוקה.

B+

הפטריה B+ מפורסמת בכך שהיא פופולרית אצל מגדלים מתחילים מכיוון שהיא עמידה, יכולה לשרוד במגוון רחב של תנאי גידול וסלחנית לטעויות של טירונים, ובכל זאת מניבה יבול טוב. היא גם מומלצת עבור משתמשים חדשים מכיוון שיהא מציעה חוויה של טריפ חלק יחסית, בדומה ל-Golden Teachers. המראה של B+ (וזני cubensis אחרים) יכול להשתנות מעט מפטריה אחת לשניה, אך בדרך כלל יש להן כובעים חומים זהובים גדולים וגבעולים לבנים שהופכים כחולים כאשר חותכים אותם.

פטריות בורמה, קמבודיה, קוסטה ריקה (ואחרות הנקראות על שם מקומות)

ישנם עשרות זנים של Psilocybe cubensis הנקראים על שם מקומות שונים בעולם, כאשר הפופולריים ביותר הם בורמה (או בורמזית), קמבודית, קוסטה ריקה, אקוודור, אוסטרלית, גוודלחרה, צ'ילה, קולומביאנית, קובנית ועוד ועוד. כל אלה הם זנים שונים של קובנסיס שנקראו על שם המקום בו התגלו. לכן, רבים מהזנים הללו יכולים להיות שונים במראה ובעוצמה, אך כולם דומים מאוד מבחינה גנטית.

Psilocybe semilanceata – Liberty Caps – כובעי חירות

Psilocybe semilanceata, הידועה גם בשם Liberty Caps, היא פטריית הפסילוסיבין הגדלה באופן טבעי הנפוצה ביותר בעולם. על פי בדיקות שנעשו ב- 1997 על ידי פול סטמטס ומיקולוג נוסף, זוהי גם הפטריה השלישית בעוצמתה.

Liberty Caps התגלתה והוכרה באופן רשמי בשנת 1838 באירופה. הזן פופולארי וגדל בשפע עד היום, במיוחד באנגליה, שם נרשם הדיווח הראשון על משפחה שאכלה אותן בטעות. בלונדון, שנת 1799, דווח כי משפחה קטפה ואכלה פטריות בר שגדלו בגרין פארק, מה שגרם לבן אחד לצחוק ללא שליטה, לאב להאמין שהוא גוסס, ולרוב בני המשפחה לסבול מוורטיגו.

Liberty Caps, הידועים גם בשם כובעי המכשפה, גדלים באופן טבעי בכל רחבי חצי הכדור הצפוני. הן משגשגות באדמה עשירה וחומצית, כמו שטחי עשב, כרי דשא, מרעה ומדשאות, במיוחד כאלה המופרות בזבל כבשים או פרות. מכיוון שזו סביבה כה נפוצה ברחבי העולם (למשל גנים ומגרשי כדורגל), הפטריה הזו גדלה בשפע במדינות רבות ברחבי אירופה, כולל צרפת, גרמניה, איטליה, בולגריה, פינלנד, איסלנד, רוסיה וטורקיה. ניתן למצוא אותה גם בצפון אמריקה, בחוף המערבי מקליפורניה ועד קולומביה הבריטית בין הסתיו לתחילת החורף, וגם בחוף המזרחי אם כי בכמויות קטנות יותר. הזן גדל גם בחלקים מסוימים של חצי הכדור הדרומי, בצ'ילה וניו זילנד.

Liberty Caps הן פטריות קטנות המשתלבות היטב בדשא מכיוון שהגבעולים שלהן קצרים במיוחד. למעשה, אלו הן הפטריות הקטנות ביותר מבין פטריות הפסילוסיבין החזקות. יש להן כובע חרוט או בצורת פעמון, ומכאן שמן, והטעם מזכיר קמח. למרות שהן גדלות באופן חופשי בכל רחבי העולם, קשה מאוד לגדל אותן בתוך הבית, ולכן רוב פטריות ה- Liberty Caps בשימוש נאספות בטבע. חשוב מאד להיזהר ולזהות אותן בוודאות, מכיוון שאפשר בקלות להתבלבל ביניהן לבין מינים רעילים הדומים במראה וגדלים באותם אזורים.

Psilocybe azrescens – Flying Saucers – פטריות צלחת מעופפת

ה- Flying Saucers, הידועות גם כמלאכים כחולים, הם זן הפסילוסיבין החזק ביותר המצוי בטבע. לפי הסיפור, הם התגלו לראשונה על ידי קבוצת צופים בקמפינג באורגון בשנת 1979, אך לא הוכרו כמין רשמי עד שפול סטמטס זיהה אותם ב- 1996 ופרסם את ממצאיו.

Flying Saucers גדלות רק בחוף המערבי של ארה"ב מקליפורניה ועד מדינת וושינגטון, ובעיקר ליד הדלתא של נהר קולומביה באורגון. הסיבה לכך היא שהן משגשגות בקרקע חולית, כמו דיונות ועל ענפי עצים נרקבים. הן יכולות לחיות בטמפרטורות קרירות יחסית בהשוואה לפטריות פסילוסיבין אחרות, בין 16 ל- 24 מעלות צלזיוס. תכונה זו הופכת אותן לקלות יותר לגידול בחוץ במדינות צפוניות עם זאת חשוב לציין כי הטעם שלהן מר מאוד.

Psilocybe azrescens מתאפיינות בתכולת פסילוסיבין מן הגבוהות ביותר (עד 1.78%), יחד עם פסילוסין (0.38%) ובאוסיסטין (0.35%), נתון המהווה פי שלושה עד פי ארבעה מן התכולה של זנים דומים. לכן, גרם אחד של פטריה מיובשת עשוי להיות מנה חזקה במיוחד ומסיבה זו יש לנהוג משנה זהירות עם הפטריות הללו. בנוסף, אחת מתופעות הלוואי השליליות הייחודיות לפטריה זו היא שיתוק (בנטילה של מינון גבוה). למרות שהתופעה היא זמנית בלבד, זו עשויה להיות חוויה מאד לא נעימה. בצד החיובי, ה- Flying Saucers – המזכירות חלליות בצורתן – ידועות בחזיונות וויזואליים אינטנסיביים ובטריפים מופלאים ועמוקים. העוצמה הגבוהה שלהן הופכת אותן לפופולריות גם בקרב מי שנוטל מינון מיקרו.

Psilocybe tampanensis - Philosopher's Stones – כמהין קסם – אבן החכמים

Psilocybe tampanensis היא פטרייה פסיכדלית נדירה מאוד ממשפחת Hymenogastraceae. היא התגלתה בטבע במדינת פלורידה, בשנת 1977. גופי הפרי (פטריות) אותם מניבה הפטרייה הם בצבע חום-צהבהב עם כובעים קמורים עד חרוטים בקוטר של עד 2.4 ס"מ על גבי גבעול דק באורך של עד 6 ס"מ. Philosopher's Stone מניבה סקלרוטיה פסיכואקטיבית. גופי הפרי והסקלרוטיה נצרכים למטרות פנאי וטקסים. בטבע, הסקלרוטיה מיוצרת על ידי הפטרייה כצורה נדירה של הגנה מפני שריפות ואסונות טבע אחרים.

הזן תואר לראשונה באופן מדעי על ידי סטיבן פולוק והמיקולוג המקסיקני Gastón Guzmán בכתב העת Mycotaxon בשנת 1978. לדברי פול סטמטס, פולוק חמק מ"ועידה טקסונומית משעממת" ליד טמפה, יצא לציד פטריות, ומצא דגימה בודדת שגדלה בדיונת חול, אותה לא זיהה. מאוחר יותר פולוק שיבט את הדגימה ויצר תרבית טהורה, המשמשת בתפוצה רחבה כיום.

Philosopher's Stones מכילה את התרכובות הפסיכדליות פסילוסין ופסילוסיבין. זהו אחד מזני הפטריות הפסיכואקטיביות הפופולריות ביותר שהוחרמו על ידי הרשויות בגרמניה כפי שתועד בדוח משנת 2000. תכולת האלקלואידים בפרטים שהוחרמו מגיעה עד 0.19% פסילוסיבין, ועד 0.03% פסילוסין. על פי המיקולוג מייקל בוג, גופי פירות יבשים יכולים להכיל עד 1% פסילוסיבין ופסילוסין. במונחים של עוצמה פסיכואקטיבית, סטמטס מחשיב את הפטרייה כבינונית עד חזקה מאוד.

Psilocybe zapotecorum

Psilocybe zapotecorum הוא מין אנדמי למקסיקו המשמש בטקסים כיום ובעבר. הפטריה קרויה על שם השבטים הילידים של זפוטק בדרום אואחקה, ולפי גסטון גוזמן, נחשבת לפטרייה המופיעה ברבים מפסלי הקרמיקה העתיקים שנחשפו במקסיקו. בשפת המקומיים הפטריות נקראות "פטריות שיכורות" או "אלוהים שיכור". בספרו של גוסמן משנת 1983, The Genus Psilocybe, הוא מדווח כי לעתים ניתן למצוא את הפטריות הללו צומחות באופן טבעי בתוך בתי העץ של אנשי זפוטק.

Psilocybe zapotecorum גדל גם מחוץ למקסיקו, ונמצא בדרום אמריקה הסובטרופית, כולל בקולומביה, פרו, ברזיל וארגנטינה. לדברי סטמטס, הפטריה הזו מעדיפה אדמה בוצית עשירה בהומוס, עלים ופסולת עץ. הפטריות עשויות להיות שונות בגודל ובצורה, עם גבעול באורך 3 עד 36 סנטימטרים, בדרך כלל בצבע לבן אך משתנה לכחול ואז שחור עם הגיל או כאשר הוא נחתך. יש לה כובע חום זהוב עד חום שמנת, חרוטי עד קמור בגודל של 2 עד 13 סנטימטרים.

Psilocybe cyanescens – Wavy cap – כובע גלי

Psilocybe cyanescens ידועה בשם Wavy Cap בגלל הצורה הגלית של הכובע שלה. היא זוהתה לראשונה על ידי אליז ווייקפילד באנגליה בשנת 1946. הזן ידוע בעוצמתו ובצורת גדילה מרהיבה במיוחד – כובעים גליים בשפע על פני מרבד שבבי עץ. תמונות מאתרים שונים מראים מקבצי ענק של פטריות על מצע שבבי עץ בבריטניה וצפון אמריקה, לעתים קרובות מאות פרטים בחלקת אדמה אחת קטנה.

ה- Wavy Cap אינה מוכרת כמו "כובעי הזהב" או "כובעי חירות". עם זאת, העניין סביבה גדל במהלך העשור האחרון, בין היתר הודות לפול סטמטס ולספרו "גידול פטריות מאכל ומרפא", שבו הוא מתאר באיזו קלות הן גדלות בערוגות גינה עם שבבי עץ. זהו זן נפוץ מאד בארה"ב, המשגשג באקלים האוקיאני של צפון מערב האוקיינוס השקט וגדל באופן טבעי לאורך החוף המערבי, מוונקובר ועד קליפורניה. הוא גם נפוץ מאוד בבריטניה ובאירופה, אך הסברה היא כי הוא הגיע מאמריקה ולא היה צמח מקומי בעבר.

Wavy Cap היא אחת מפטריות הבר המכילות פסילוסיבין הנפוצות ביותר בעולם. היא נפוצה כל כך בגלל סביבת הגידול המועדפת עליה: שבבי עץ המשמשים כחיפוי קרקע בגנים, שבילים ופארקים. למעשה, מאמינים שכך היא התפשטה בעולם, דרך משלוחים של שבבי עץ לחיפוי קרקע.

למרות שקשה לגדל אותן בתוך הבית, הן פופולריות מאוד בגלל העוצמה שלהן. Wavy Cap ידועות כחזקות ויכולות להכיל עד 1.68% פסילוסיבין, עד 0.51% אחוז פסילוסין, ועד 0.03% באוסיסטין. בטבע הן בדרך מופיעות במקבצים עצומים, והן חזקות יותר כאשר אוכלים אותן טריות, אך בעלות השפעה משמעותית גם כאשר הן מיובשות.

Copelandia cyanescens – Blue Meanies – כחולות מרושעות

Blue Meanies הוא השם הנפוץ של הפטריה Panaeolus cyanescens. השם אומר הרבה על הזן הזה. הן הופכות לכחולות כהות כאשר קוטפים אותן ויש להן השפעה עוצמתית במיוחד. זוהי אחת הפטריות החזקות יותר המכילות פסילוסיבין, למרות שהיא קטנה.

Blue Meanies נפוצות מאוד. הן גדלות ברחבי העולם באקלים טרופי מתון. מי שאינו מודע לקיום שלהן יכול בקלות לפספס אותן בזמן החיפוש אחר ה- Psilocybe cubensis הפופולרית יותר. היא משגשגת על גבי זבל וגללים ומכילה פי שניים עד שלושה פסילוסיבין לעומת קובנסיס. הפטריות הקסומות הללו בדרך כלל קטנות ובעלות נבגים שחורים. הסוג Panaeolus כולל 13 מינים המייצרים פסילוסיבין, כולל Panaeolus cyanescens ו- Panaeolus cinctulus. אבל, יש עוד משהו שכדאי לציין לגבי המין הספציפי הזה: Panaeolus cyanescens היא פטרייה עם שמות רבים. כל כך הרבה, למעשה, שלא תמיד ברור איך לקרוא לה. פירוש השם "פאנאולוס" ביוונית הוא "מגוון", והוא מתאר את המראה המנוקד של הפטריות. השם cyanescens, נגזר מ- "cyaneus", כלומר כחול, בגלל צבע הפטריה לאחר החיתוך. לפי השמועות השם Blue Meanies ניתן בהשראת הסרט הפסיכדלי הקלאסי של הביטלס "צוללת צהובה".

כפי שצוין לעיל, זהו זן חזק מאד. ההשפעות של פטריות Blue Meanies עשויות להופיע במהירות עקב תכולה גבוהה יותר של פסילוסין מאשר פסילוסיבין. עם זאת, יש מעט מאד מידע רשמי התומך בטענות לגבי עוצמתן של פטריות אלו. לפי אחד הדיווחים, לפטריות אלו יש תכולת פסילוסיבין ופסילוסין משולבת של 0.5% עד 2.95% בפטריה יבשה.

Psilocybe caerulescens – פטריות מפולת

Psilocybe caerulescens ידועות בשם Derrumbes (פטריות מפולת בספרדית) במקסיקו, שם הן גדלות באופן טבעי. הן התגלו על ידי מדענים במדינת אלבמה, בשנת 1923 על גבי קני סוכר, ועד היום ניתן למצוא אותם בדרום ארה"ב במדינות כמו דרום קרולינה וג'ורג'יה. אבל הפטריה התפרסמה במיוחד כאשר המיקולוג גורדון ווסון השתתף בטקס פולחן מזוטקי, וכתב עליו במגזין Life – כאן נולד המונח "פטריית קסם".

ה- Derrumbes עדיין נמצאות בשימוש טקסי על ידי אנשי המזאטק במקסיקו, וגדלות באופן טבעי ברכס הרי סיירה מאדרה. הסיבה לכך היא שהן עמידות לטמפרטורות הנמוכות של אותו אזור ומשגשגות באתרים בהן אירעו מפולות אדמה ולא צומחים בהם צמחים אחרים. ניתן למצוא אותן גם בוונצואלה ובברזיל.

ה- Derrumbes קטנות, עם גבעולים של 40 עד 120 מ"מ, ויש להן ברק מתכתי כסוף-כחול שמקל על הזיהוי שלהן. העוצמה שלהן נמוכה עד בינונית, והטריפ בד"כ קצר יותר, בין שלוש לשש שעות. מסיבה זו הן מהוות אופציה טובה למתחילים עם פטריות קסם, אבל יכולות גם להיות אכזבה לבעלי ניסיון עם Psilocybe cubensis שנוסעים למקסיקו במיוחד כדי לנסות אותן.

Psilocybe Mexicana – הפטריה המקסיקנית

ל-Psilocybe mexicana יש היסטוריה עשירה. יש המאמינים כי זהו זן הפטריות שבו השתמשו האצטקים בטקסים וקראו להם Teonanacatl, כלומר "בשר האלים", לפני הקולוניזציה הספרדית. Psilocybe mexicana הוא גם המין שהבוטנאי הצרפתי רוג'ר היים שלח לאלברט הופמן בשנת 1958. הופמן, הכימאי שגילה את ה-LSD, השתמש באותה דגימה כדי לגדל פטריות קסם נוספות ולבודד פסילוסיבין ופסילוסין בפעם הראשונה במעבדה.

Psilocybe mexicana גדל עד היום במקסיקו בעונת הגשמים. המין נפוץ בגבהים שבין 1000 ל- 1800 מטר מעל פני הים, ומשגשג בסביבה של טחב, כרי דשא, יערות נשירים וקרקעות עשירות בזבל, כמו גם לצד כבישים ושבילים - אך לעולם לא ישירות על גללים.

במקסיקו כיום הן נקראות בדרך כלל פאג'ריטוס שפירושו "ציפורים קטנות", שם המרמז על החוויה החזקה כל כך בתוך פטרייה קטנה ושברירית כל כך. מכיוון שהן דומות לפטריות Liberty caps וצומחות בסביבות דומות, פול סטמטס קרא להן "כובעי חירות מקסיקנה". הם עשויות גם להצמיח כמהין או סקלרוטיה, המכילים גם פסילוסיבין ופסילוסין, אך גופי הפרי שלהן מכילים בדרך כלל יותר חומרים פעילים.

Psilocybe caerulipes – פטריית רגל כחולה

Psilocybe caerulipes, הידועה גם בשם פטריית הרגל הכחולה, היא פטריית פסילוסיבין נדירה אנדמית לארה"ב. ניתן למצוא אותה על עצים או סביב בולי עץ מתפוררים, על גדמי עץ ופסולת עצים, במיוחד ליד נהרות – מזרחית למישורים הגדולים ברחבי המערב התיכון ומזרח ארה"ב ועד קנדה. הן קיימות בתפוצה רחבה אך לא צומחות בתדירות גבוהה. אבל אם גיליתם כאלה על קרקעית היער לאחר גשמי קיץ או גשמי סתיו, הן יחזרו ויצמחו באותו מקום במשך שנים.

פטריות רגל כחולה נקראות על שם המראה שלהן: יש להן גוון כחול בבסיס הגבעול. זוהי פטריית פסילוסיבין בעלת עוצמה בינונית, בערך באותו חוזק כמו קובנסיס. החוויה בצריכה של פטריה כזו עשויה להיות חזקה, אז מומלץ להתחיל בקטן עם גרם אחד עד שלושה גרם של פטריות מיובשות לפני שצוללים לחוויות מטורפות.

Penis Envy – קנאת פין

כפי שהשם מרמז, פטריות קנאת הפין דומות לפין אנושי. יש להן כובע נפוח ומעוגל וגבעול עבה. פטריות אלו הן זן חזק במיוחד של פטריות הקסם Psilocybe cubensis. הן מכילות ריכוזים גבוהים של פסילוסיבין. כתוצאה מכך, אנשים מדווחים שצריכת פטריות אלו גורמת לחוויות פסיכדליות אופוריות ומלאות בחזיונות.

מכיוון שלפטריות אלו לוקח זמן רב יותר להתבגר והן אינן מייצרות נבגים רבים, קשה למצוא אותן ולגדל אותן. לכן הן בדרך כלל יקרות יותר וקשות יותר להשגה מאשר זנים אחרים של פטריות קסם.

למרות שההשפעות של פטריות קסם משתנות מאדם לאדם ובהתאם למינון, הן בדרך כלל גורמות לתחושות של אופוריה, רווחה ויצירתיות מוגברת. יש משתמשים המדווחים גם על הזיות חזותיות או שמיעתיות. במקרים מסוימים, פטריות Penis Envy יכולות לעורר חוויות רוחניות ומצבי תודעה עוצמתיים. השפעות אלו הן בעלות משמעות חשובה עבור אנשים מסוימים ומספקות תובנות ותחושה של שלווה. עבור אחרים, החוויה עשויה להיות חזקה מדי או מפחידה.

הפטריה הזו מעוררת עניין אולי יותר מכל פטריה אחרת בהיסטוריה הקצרה של הפסיכדליה. היא אינה נמצאת בטבע אלא היא תוצר של גידול סלקטיבי מתורבת והסיפורים סביב הפיתוח שלה מגוונים כמעט כמו החוויה שהיא מעניקה. לפי עדויות של חוקרים, היא עוצמתית במיוחד ומכילה 50% עד 100% יותר פסילוסיבין מפטריות אחרות.

זנים נוספים

×

ברוכים הבאים למאגר זני הקנאביס (Strains List)

אתה בן 18 לפחות?

על ידי גישה לאתר זה, אתה מקבל את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.