ייבוש ויישון קנאביס בבית

איך לייבש ולרפא קנאביס בבית לייבש וליישן

אם אתם מגדלים קנאביס בבית ורוצים לוודא שאתם מייבשים ומיישנים אותו כראוי, המדריך הקצר הזה מחזיק את כל המידע שחיפשתם.

מגדלי קנאביס עצמאיים וחברות ענק נוטות להמעיט בחשיבותו של תהליך הייבוש והיישון האידיאליים לתפרחות קנאביס. מגדלים ביתיים ועצמאיים נלהבים בוחרים לעתים קרובות לתור את זרעי הקנאביס הטובים ביותר, נורות ה-LED העדכניות על המדף ולהוסיף בליקוט דיאטת דשנים ותוספים לשיפור ההזנה והמצע. חברות ענק נוטות להשקיע גם כן באיתור זנים מצליחים בעלי תפוקה גבוהה וחוויית צריכה בולטת, ולעיתים בוחרות לייבש את התפרחות המוכנות על גבי מגשים כדי להבטיח זריזות ורווחיות גבוהה. 

 למרות התועלת שמגדלים אלה מפיקים מהבחירות האלה, שימוש בשיטות ייבוש ויישון לא מתאימות עבור היבול שלהם פוגע בטעם ובאיכות המתקבלים בתפרחת. טעמי לוואי של דשא, חוויית צריכה משעלת ולא חלקה - בפרט בעת עישון, יכולה לאכזב כל צרכן או מטופל. אם כך, כיצד ניתן לשפר את טכניקות הייבוש והיישון שלכם?

 ייבוש ויישון משפיעים על איכות השאיפה

אם התמזל מזלכם לשאוף את הניחוח של תפרחות קנאביס טריות שזה עתה נקטפו, בוודאי שמתם לב לארומה העשירה והנעימה שהן מדיפות. הסיבה לכך היא טרפנים; קבוצת תרכובות אורגניות המופקות בצמח הקנאביס, בעיקר בטריכומות ובתפרחת. טרפנים רגישים לאור ולחום, אך יש להם תפקיד חשוב בהשפעה של הצמח ובנוסף - הם אחראים על הריחות והטעמים המורגשים בצריכה ולכן חשוב לשמור עליהם בתוך התפרחת. 

 תפרחת קנאביס מיובשת עשויה להרגיש דביקה בהפעלת לחץ, והיא אמורה להעלות ניחוח מתוק וייחודי בעל נוכחות צמחית חזקה. אם הפרחים יובשו ויושנו כראוי בכלי מתאים או צנצנת הם יאבדו רק את הלחות העודפת שצריך לסלק כדי למנוע מהם לפתח עובש ובכך ישמרו על השפעתם המלאה גם במשך שנה או אפילו שנתיים. 

 כאשר התפרחת עובדה בצורה נכונה, ריכוז הטרפנים המתקבל יהיה גבוה יחסית והצריכה תעניק חוויה אינטנסיבית ומספקת באמת. לא משנה מה טיבן של התפרחות שהתקבלו בסופו של גידול קנאביס, ייבוש ויישון נכון של תפרחות יכול להבליט ולהשביח את איכותן. אם התהליך נעשה בחופזה וללא דיוק, הסיכון שהפרח יאבד את הטעם והארומה שלו גבוה. לכן, הקפדה על קומץ הנחיות פשוטות אך חיוניות תבטיח שגם אתם תהפכו למאסטרו בייבוש ויישון קנאביס.

 איך להתחיל…

 

לפני הכל, גוזמים את ענפי צמח הקנאביס או שקוצרים את הצמח בשלמותו. אפשר לייבש את הצמח כשהוא שלם, או לחלק לענפים באורכים של כאמה. מומלץ להשאיר צומת ענפים אחת לפחות על אחד מקצוות הענף כדי שתשמש כוו תליה. לאחר שעושים זאת, מומלץ לתלות את הצמחים הפוך על מתלה, חוט או כל חפץ דומה בתוך חדר ולתת להם להתייבש בעוד מאוורר שולחני קטן דואג לתנועת אוויר בחלל מסביבם. רצוי לוודא שאף ענף לא יבוא במגע עם אחר כדי לסייע בקצב ייבוש אחיד לכל הפרחים. חלק מהמומחים בוחרים להסיר את התפרחות מראש ולייבש אותן במרווחים על מתקן ייבוש ייעודי בעל מדפים עשויי רשת.

 

חדר ייבוש צריך להיות בטמפרטורה יציבה של כ-20 מעלות צלזיוס, ובעל אמצעי אוורור קל כמפורט לעיל. יש שיבחרו להחליף את המאוורר הקטן במפוח המחובר למסנן פחם כדי להקל על הריחות שהתהליך מעלה. יש שיבחרו להשלים את תהליכי הייבוש והיישון בחושך מוחלט כדי לוודא שריכוז ה-THC שיתפרק יהיה קטן עד כמה שניתן. חלל שכזה  ניתן ליצור בקלות בתוך אוהל גידול. נסיונות ייבוש מהיר בטמפרטורות גבוהות יותר, בטוחים ככל שישמעו, יגרמו לפגיעה בריכוזי הטרפנים והקנבינואידים בצמח.  הנוסחה פשוטה: פחות טרפנים שווים פחות איכות. אובדן משמעותי של טרפנים פירושו פגיעה בטעם, בארומה וביעילות.

 

תהליך ייבוש קנאביס יגרום לתפרחות להפיץ ריח חזק וקל לזיהוי, לכן חיוני להיות מודע לאחרים, להיזהר מהתקנות, ולוודא שהאוויר בחלל הייבוש מטוהר בכבדות עם מסנן פחם מתאים. תהליך ייבוש אידיאלי מושג בצורה הטובה ביותר עם שימוש במזגן שיבטיח שהטמפרטורה תעמוד בעקביות סביב ה-20ºC. באותה מידה, גם רמות הלחות באוויר חיוניות ולא צריכות להיות גבוהות מדי והמזגן עוזר לשמור עליהן יציבות. רמת הלחות האופטימלית בתהליך הייבוש נעה סביב 50% - 60%. 

 ליתר דיוק, תהליך ייבוש אידיאלי מתחיל ב-60% לחות בימים הראשונים, ואז יורד לאט לאט ל-55% בימים הבאים. לאחר כ-7 עד 10 ימים, מורידים את הלחות ל-50% כדי לייבש באופן סופי את התפרחות. כאשר הענפים מתחילים להישבר עם צליל, זה הסימן שניתן להסיר מהם את התפרחות ולהכניס אותן ליישון בצנצנת זכוכית - לא פלסטיק או מתכת - או כל כלי אטום אחר המיועד למטרה זו. גושי פריחה גדולים בדרך כלל ימשיכו להתייבש במשך יום או יומיים מעבר לתפרחות בגודל רגיל. 

 תהליך ייבוש קנאביס אופטימלי

מהירות התהליך תלויה באופן טבעי בלחות ובטמפרטורה של חלל הייבוש. מגדלים מומחים יודעים לעולם לא להאיץ בתהליך הייבוש או הריפוי. התוצאות הטובות ביותר מתקבלות בשיטה מודעת, איטית ומכוונת. רק מגדלים חסרי ניסיון ינסו לייבש את הקנאביס שלהם על ידי הכנסתו למחסן חם, תנור או מיקרוגל ויצפו למשהו מעבר לתוצאות עגומות.

 בדרך כלל, ייבוש ממוצע אורך כ-7 ימים, לעתים מעט יותר. כל ייבוש איטי יותר מעיד על בעייתיות בתהליך. במקרים בהם נדרש להאט את תהליך הייבוש, חלק מהמגדלים מניחים את התפרחות שנקטפו בשקית נייר חומה הניתנת לסגירה או במעטפה למשך כמה ימים. החשיבות של שימוש בנייר חום נובעת מהעובדה שאינו מכיל אקונומיקה, ובזכות החדירות שלו, שמאפשרת למספיק לחות לחלחל החוצה לאט. 

 כאשר הענפים הקטנים ביותר מתייבשים מספיק ומתחילים להישבר, סימן ברור שגם תכולת הלחות של התפרחת ירדה מספיק כדי להתחיל ליישן את התפרחות. סימן בטוח ובטוח לכך יהיה שהשכבה החיצונית של התפרחת תרגיש מעט פריכה. בזמן שהתפרחת מתיישנת הלחות שנותרה בתוכה תתחיל להתאייד בתוך הצנצנות. היישון ימנע מהתפרחות לעלות עובש במשך חודשים או אפילו שנים, והתהליך גם מקדם את הנוכחות הארומטית וזר הטעמים הייחודי שמאפיין כל תפרחת. 

 זאת אומרת - הייבוש עוזר לשמר את התפרחת ומשפר את חוויית הצריכה. עם זאת, התהליך לוקח זמן מה - כשלושה שבועות. תהליכי ייבוש וריפוי נכונים נעדרים לעתים קרובות בזמן גידול קנאביס, במיוחד בקרב ספקים בשוק השחור. זו הסיבה העיקרית לכך שגידול ביתי הופך לאופציה פופולרית יותר ויותר; קל הרבה יותר להשיג מוצר באיכות גבוהה בהרבה ממה שניתן לרכוש ברחוב.

 שיטת יישון קנאביס פשוטה

זה לא מוגזם בכלל לטעון שיישון קנאביס הוא החלק הכי חשוב בקביעת איכות התפרחת שהצרכן יקבל בסוף. כדי להבטיח יישון אידיאלי, מגדלים נוטים להשתמש בצנצנות זכוכית למטרה זו. זכוכית לא מגיבה לחומרים אחרים, לכן פלסטיק הוא בחירה פחות טובה. את התפרחות יש להניח בתוך הצנצנת לאחר גיזומן הסופי, ולזכור תמיד להשאיר סנטימטר אחד או שניים פנויים בחלק העליון. סוגרים היטב את הצנצנת ושומרים אותה בחושך. לאחר מכן פותחים את הצנצנת פעם או פעמיים ביום כדי לאפשר ללחות שהצטברה לברוח. 

 זמן יישון אידיאלי הוא לא פחות משבועיים עד שלושה, אם כי מומחים רבים מקפידים ליישן הרבה יותר זמן. יש הטוענים כי חודש עד חודשיים יניבו את התוצאות האידיאליות. תפרחות שיושנו בצורה כזו יעניקו טעם נקי ונטול כלורופיל. יש לאחסן בטמפרטורה של 15 מעלות צלזיוס לאחסון לטווח ארוך, ולעולם לא לשמור את הניצנים בטמפרטורות חמות, כגון עליות גג או ארונות אחסון וכו'.

 בקרת לחות באחסון

אף אחד לא רוצה לפתוח את צנצנות התפרחת היקרות שגידל ולגלות שאחרי כל העבודה והמאמץ - הן העלו עובש ואינן שמישות יותר רק כי הם הונחו שם לפני שהתייבשו כראוי. לעומת זאת, מתסכל באותה מידה לפתוח את הצנצנת האמורה ולפגוש תפרחות מתפוררות או פשוט פריכות מדי שלובשות מראה ישן ומצומק ומספקות טעם מר ולא נעים. גם במקרה זה, התפרחת לא שמישה. 

 התפרחת צריכה להשרות השפעה אופטימלית למצב הרוח, להעלות ארומה נעימה וטעם רענן. דרך מצוינת להשיג את התוצאה הרצויה היא להשתמש בשקיות בקרת לחות. מדובר בשקיות/חבילות שניתן להניח בצנצנות, שיפלטו לחות אם הניצנים יבשים מדי, ויספגו לחות עודפת כשיש יותר מדי. ישנן אפשרויות רבות הזמינות באופן נרחב באינטרנט.

 

זנים נוספים

×

ברוכים הבאים למאגר זני הקנאביס (Strains List)

אתה בן 18 לפחות?

על ידי גישה לאתר זה, אתה מקבל את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.