מקל תאילנדי ההיסטוריה שלו וכיצד להכין

לא ברור מתי המציאו את המקלות התאילנדיים (Thai Sticks). הם במקור מתאילנד כפי שהשם מרמז, והובאו למערב על ידי חיילים אמריקאים בתום מלחמת וייטנאם. חיילים השתמשו בסמים רבים במהלך אותה מלחמה כדרך להתנתק מן הזוועות. רבים היו משתמשים בקנאביס, LSD ואופיום.

יש הרבה ספקולציות לגבי מה הפך את המקל התאילנדי לכל כך מיוחד. האם הוא היה ספוג בשמן חשיש או אפילו אופיום? האם התערובות בין זנים שונים שגדלו באותו חלק של העולם באותה תקופה הפכו אותו לחזק כל כך? כנראה לעולם לא נדע באמת.

המקל התאילנדי המודרני בקושי דומה למקור. ובכל זאת, מאד כיף להכין אותו.

מה זה מקל תאילנדי?

אם אתם רוצים דימוי פשוט, זה כמו קבב קנאביס: פרחים משופדים על שיפוד, מקל או צ'ופסטיק. התוצאה נראית כמו ג'וינט לפני הגילגול.

לאחר מכן עוטפים את ה"מקל" בסיבים מצמח הקנאביס כדי להחזיק הכל ביחד, מייבשים ומאחסנים לצריכה מאוחר יותר. כאמור, יש שמועות שפעם טבלו אותם בשמן חשיש או אפילו באופיום כדי לתת להם עוצמה נוספת. טבילה בשמן היא אופציה אפשרית, אבל הגרסה המודרנית כנראה לא ספוגה באופיום, גם אם משיגים אותה בתאילנד.

התוצר הסופי הוא גוש עצום של קנאביס לעישון, מהסוג שחולקים בקבוצה, מכיוון שהוא כל כך גדול.

איך להכין תאי סטיק

כדי להכין מקל תאילנדי מעולה, עדיף לגדל קנאביס ביתי בעצמכם, או לרכוש ממישהו שמגדל.

המצרכים:

● כמה פרחים של קנאביס מיובש באיכות טובה. ערבוב של זנים שונים יכול להעצים את האפקט.

● גבעול של צמח קנאביס, או מקל במבוק או צ'ופסטיק או כל סוג של שיפוד.

● חוט המפ

● שמן חשיש

● עלים טריים מצמח קנאביס

● נייר פרגמנט

השיטה:

התחילו בבחירת הפרחים הטובים ביותר שניתן למצוא. פרחים צפופים הם בחירה מצוינת אבל קשה יותר לעבוד איתם.

טובלים את המקל או המוט בשמן חשיש. כך הוא יהיה דביק מספיק כדי שהפרחים ייתפסו עליו בקלות.

כעת חברו בזהירות את הפרחים למקל, והחזיקו אותם תוך כדי קשירה בחוט המפ. בסופו של דבר, כל המקל צריך להיות מכוסה בפרחים שכולם קשורים היטב עם חוט ההמפ.

עוטפים את המקל בנייר אפייה ומכניסים למקרר. הוא יתמצק לאחר כמה ימים.

מוציאים את המקל מהמקרר, פותחים את הנייר ומסירים בזהירות רבה את חוט ההמפ. אם נעשה שימוש בכמות מספקת של שמן בשלב הראשון, אז הפרחים אמורים להידבק זה לזה. אם לא נעשה שימוש מספיק, הם עלולים ליפול, ויהיה צורך להתחיל מחדש.

אם הצלחתם בכל השלבים עד כה, עברו לשלב הבא: מרחו על המקל או השיפוד שכבה קלה נוספת של שמן חשיש. לאחר מכן, עטפו את הכל בעלי קנאביס טריים.

התהליך הזה נעשה שלוש פעמים כדי ליצור שלוש שכבות. אפשר להניח לייבוש ולהוסיף עוד עלים. אפשר גם לעשות את כל זה ביום אחד. עבור השכבה השנייה והשלישית של העלים, יש להוסיף שכבה דקה נוספת של שמן בין כל אחד מהם כדי שהכל יחזיק יחד.

עוטפים הכל בנייר אפייה ומניחים על מחבת חמה למשך כדקה. כך מחממים את שמן החשיש ומאפשרים לו לחדור לנייר ולפרחים, מה שאוטם את התערובת.

עוטפים שוב בחוט המפ ומחזירים למקרר לייבוש.

לפי מומחים תאילנדים תהליך ההתקשות צריך להתרחש מתחת לאדמה. כן, זה אומר לשים את המקל בשקית ניילון ולקבור אותו למשך חודש. אך זו לא שיטה נפוצה, ולכן מספר ימים במקרר מספיקים בהחלט.

פתחו את חוט ההמפ לפני עישון המקל התאילנדי. התהליך כולו יכול לקחת בין שבוע לחודש בהתאם לשיטה.

הכנת מקל תאילנדי היא אומנות, וניסיונות ראשונים יכולים להיות מאכזבים, אבל התרגול שווה את המאמץ כאשר בסוף תתוגמלו בחוויית עישון עילאית.

זנים נוספים

×

ברוכים הבאים למאגר זני הקנאביס (Strains List)

אתה בן 18 לפחות?

על ידי גישה לאתר זה, אתה מקבל את תנאי השימוש ומדיניות הפרטיות.